søndag 5. juli 2009

Fredag kveld og Sightseeing i Tokyo lørdag

Fredag

Denne helgen har jeg opplevd mye. På fredags kveld reiste jeg og Martin(dansken som flyttet inn for litt siden) til Shibuya for å prøve sake. Der fant vi en Whiskey bar som sikkert hadde over 1000 forskjellige sorter Whiskey, men de hadde også litt sake, som vi var intressert i å prøve. Sake er basert på ris. Det har omtrent samme alkoholinnhold som vin og smaker litt søtlig. Vi prøvde også en annen drikk som var vesentlig sterkere, som var laget av poteter, men husker ikke hva den het. En av bartenderene kunne engelsk flytende.

Men før det var vi også en tur innom en stor butikk som praktisk talt hadde "alt". Det eneste vi ikke så i butikken var motorkjøretøy og levende dyr(sikkert fordi det ville tatt unødvendig for mye plass). Martin hadde sett denne butikken en gang han hadde vært i Shibuya tidligere. Det som kjennetegnet til å begynne med, var at ved inngangen var det fullt av klær og at det var trangt, veldig trangt. Man måtte nærmest gå sidelengs for å komme inn.

Rett innenfor kunne man finne dykkerutstyr og noe tilsvarende et supermarked, bare at de hadde fått stuet så mye som mulig sammen(et enormt variert utvalg av mat, alt fra tørket blekksprut til mat av rare farger og fasonger). Mange plasser var det nesten umulig å gå mellom varehyller, og det var flere trange rom bestående av tilnærmet uendelig med varer.

Videre etter vi gikk opp i de neste etasjene, så hadde de sykler, sykkelutstyr, og en plass for reperasjon av sykler(kan ikke forestille meg hvordan man kan få ut en sykkel etter å ha kjøpt den fra butikken). Butikken var som en stor og trang labyrint av varer. Gikk man forbi en varehylle kunne plutselig finne en gang mellom varer som ledet til et annet rom med(ikke uventet) flere varer.

Vi så kort oppsummert: Klokker i alle former fasonger, solbriller. Mange zippo-lightere. Ting som vi ikke viste eller forstod hva var. Spill/dataspill, datautstyr, videokamerer, bærbare datamaskiner, portable dvd-spillere, filmer, rar pornografi, vaskemaskiner, kostymer, oppvaskmaskiner, GPS-er, såper, vifter, fotoapparater og tilbehør, fiskeutstyr, nye og gamle kabler for datamaskiner, datautstyr, alle former for verktøy osv. og mye mer...

Ofte var det ikke noe veldig naturlig skille fra en varetype til en annen, men heller at det var seksjoner med forskjellige varetyper stuet sammen i samme rom. Heller kan jeg ikke huske helt hvor kassen i butikken var. Foruten om dette så var det alt reklamen for tilbud. Spesielt i trappeoppgangene. Det virket som nesten hver eneste overflate der var dekket med japansk tekst om varer som var på tilbud(tror jeg). Ikke en vegg eller et trappetrinn var uten et tykk dekke av reklame. Skulle nesten tro at man kunne overnattet eller bodd og levd i butikken uten at noen hadde merket det.

Hvordan man kunne få ut store ting som vaskemaskiner var et godt spørsmål som Martin stillte. Skulle tro at denne butikken i seg selv har større vareutvalg enn feks. steder som Kvadrat i Norge.

Lørdag

Dagen etterpå møtte jeg opp utfor Ueno stasjon kl. 09:50, og da startet sightseeingen. Der var vi syv traineer og en del andre folk. Vi reiste først til Akihabara og var på MaiDreamin, hvilket var en veldig spesiell kafe(se link). De hadde mat og forskjellige drinker. Servitrisene hadde på seg kostymer og kom og gjorde forskjellige morsomme ting for oss gjester. Generelt lagte de mest mulig lyd når de gjorde noe. Har ikke noe bilde fra der, for det var ikke lov å ta bilde. Men linken MaiDreamin, viser.

Lunsj

Etter dette hadde vi en japansk lunsj. Her satt vi på gulvet(med stoler uten ben) og spiste. Ingrediensene var lagt opp i gryter og det var bare å skru på gassbrenner for å få varmet det. Maten vi spiste var god. Det var svinekjøtt og kyllingkjøtt med grønnsaker og masse annet. Det ble fortalt at dette var typisk mat som sumo-brytere spiste. Dette spisestedet lå i Ryogoku tror jeg.








Museum

Etter lunsjen reiste vi til et museum. Museumet viste Japansk arkitektur opp gjennom tidene, samt kultur. Japan hadde frem til midten av 1800-tallet vært lukket fra resten av verden, men etter det ble det åpnet opp, og det kom gradvis amerikansk og annen kultur til Japan.








Tempel

Så var vi en tur innom et tempel. Der solgte de mange ting, hovedsaklig forskjellig japansk snack/godterier. Man kunne bruke et lotteri der, hvor man ristet på noe for å få ut en pinne, brukte den pinnen for å åpne en skuff for å lese en skjebne(fortune). Dersom man fikk en dårlig skjebne, kunne man brette den sammen og knytte fast på et stativ for å lede bort skjebnen. Fikk man en god skjebne, så var det naturligvis lurest og beholde den.








Tokyo Tower

Etter å ha vært der, reiste vi videre til Tokyo Tower. Vi gikk ikke helt til det, men bare slik vi kunne se det, og fikk tatt en del bilder.








Oppsummering

Oppsummert har dette vært en veldig bra dag. Har fått sett og opplevd utrolig mye rart. Vi rundet kvelden av med en middag i Shinjuku. Dette var en middag hvor vi satt vanlig ved bord, og på midten av bordene var det rått kjøtt og kokende vann smaksatt med kryddere. Vi kastet oppi grønnsaker. Kjøttet var tynne skiver av svinekjøtt og oksekjøtt.

Fremgangsmåten for å spise var å løfte kjøttskiver med pinnene, røre det rundt i det kokende vannet slik kjøttet ble brunt, legge i en liten bolle og ha på en korresponderende litt sterk saus, for så å spise. Gjentok dette til vi ble mette.

Det var alt for idag, en kjempebra dag på IAESTE-kontaktperson Akiko Nakanishi(og muligens andre) sitt initiativ.


Noe annet

Ellers viste Martin meg denne plakaten for litt siden. I Japan vil de at en ikke skal ringe med mobiltelefon på tog. Syntes det kommer ganske klart frem, på en morsom måte.











Merk den stakkers lille ungen øverst til høyre med en mobiltelefon på hodet, jenta til venstre som ser ut som hun må på do, og det ondskapsfulle blikket til han med mobiltelefonen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar